Estat de setge

Jo he nascut amb el mercat de carrer als peus de casa i sempre hi hem conviscut educadament. Un any té 52 setmanes, per tant, 52 dijous l’any tenim ocupat el carrer Major. Això hi hem d’afegir els 26 dissabtes que l’ocupa el Mercat de Pagès. Ara hi afegirem el Sant Cugat Experience, 4 dies més. Continuem, amb alegria! La Nit en Blanc, que dura tot el dia! Un dia més al compte. La Nit de l’Art, 2 Fora Estocs, 2 botigues al carrer, 1 o 2 correfocs, depèn de les ganes, Festa Major, Reis, etc.

Entre 90 i 100 dies l’any tenim el carrer en setge. Ara pretenen afegir, a les ja existents terrasses dels bars i restaurants del carrer Major, plaça d’Octavià i plaça de Pep Ventura, un mercat de degustació a la plaça Pere San, amb una macroterrassa de 50 taules, per aproximadament unes 200 persones, i 365 dies l’any, des de les 8 del matí fins a les 11 de la nit.

És una plaça tancada, una caixa de ressonància en potència, i un futur niu de problemes i conflictes amb els residents. S’han begut l’enteniment? Ens volen fer fora de casa?

Avui, durant quasi 100 dies l’any, casa meva no és meva, i ara no ho serà mai més. La nostra família fa 300 anys que és a Sant Cugat, i al final, ens faran fora fariseus, la pela és la pela.

Agraïm al consistori que vetlli pels seus ciutadans i ciutadanes.


Lluís Sallés

 
Comentaris

Destaquem