L’any 2005, després de quasi 50 anys, el Sant Crist del Monestir va tornar a sortir pels carrers de la nostra ciutat portat a l’esquena d’alguns dels fidels de la parròquia.

Volien així recuperar les processons de Divendres Sant que havien viscut durant la seva joventut.

No seguia la tradició catalana de les processons de portants, que mana portar el Crist a pes, però va servir com a punt d’arrencada.

La iniciativa va tenir molt bona acollida i va animar a tirar endavant el projecte. Així, l’any següent, el 2006, es va refundar el Cos de Portants del Sant Crist de Sant Cugat, es van buscar nous voluntaris i, ara sí, es va fer la processó del Via Crucis portant el Sant Crist a pes, tal com mana el reglament centenari que els cossos de portants segueixen arreu de Catalunya.

Enguany la processó i el Cos de Portants fem 10 anys.

Des del Cos de Portants volem donar les gràcies a tots els qui han participat i col·laborat en les processons, especialment els voluntaris que han passat pel cos de portants, i mossèn Blai Blanquer, rector del Monestir.

Tanmateix, animem a tots els santcugatencs a venir el pròxim Divendres Sant, dia 25, a participar d’aquesta bonica tradició catalana per poder celebrar el Divendres Sant amb la major esplendor possible.

La processó començarà, com és habitual, a les 9 del matí des de l’interior del Monestir.


Us hi esperem.


Cos de Portants del Sant Crist

 
Comentaris

Destaquem