L’incansable soroll de les obres

"Els sorolls i les olors de gasolina dels camions són un turment i una angoixa constant", argumenta la lectora

L’estiu passat van començar les obres del nou edifici d’habitatges a Plaça Doctor Galtés amb Torrent de la Bomba, al centre de Sant Cugat. Els sorolls, tant dels treballadors com de la mateixa logística de la construcció, és ensordidor pels veïns que vivim a peu d’obra i que comptabilitzaria en uns 300 ciutadans. Però tot això s’ha fet més evident des d’aquest mes de març durant tot el dia que ens hem d’estar a casa.

 

Jo no crec que sigui qüestió de solidaritat amb la situació tan cruel que estem passant, crec que això ja és un tema de salut pública, els sorolls i les olors de gasolina dels camions són un turment i una angoixa constant. En el meu cas, sóc professora i passo moltes hores davant l’ordinador preparant i impartint classes en línia, cosa que se’m fa veritablement impossible en molts casos que tinc les màquines ben bé a casa meva. Els treballadors s’estan des de les 8 del matí fins a les 7 o 8 de la tarda, fins i tot els dissabtes. És constant els crits amb els quals es parlen com si fos un circ, els sorolls de cops d’obra persistents, els camions que expulsen pudor de gasolina, i han trencat força alguns arbres.

 

Després d’escriure i trucar a l’Ajuntament de Sant Cugat i a la Policia Local sense cap resposta positiva, volia saber si els veïns tenim drets, i si es podrien limitar les hores en què estan treballant, només a algunes al matí, perquè tota la plaça Doctor Galtés i el carrer Torrent de la Bomba rebem unes incomoditats insuportables. Em fa la sensació que fins ara els únics que tenen drets són l’empresa constructora i no els veïns que tant estimem i cuidem el nostre poble.

 

 
Comentaris

Destaquem