Els Inicis de la Mainada, record a una de les fundadores morta en un accident

"Per a la nostra família, l’esperit de la Mainada perviuran per sempre en aquest racó tan màgic de Sant Cugat"

Fa 40 anys, el 27 de setembre de 1980, tres noies de Sant Cugat celebraven la inauguració de la llar d’infants Mainada. Dins els caps bullien encara els conceptes apresos a El Pinar, dins els cors un munt d’entusiasme.

La Maria Rosa Cabanas, la Marga Galceran i la Maria José Perelló, les tres fundadores de la Mainada, tot just tenien 20 anys en aquell moment. Tot i la seva joventut van engegar amb valentia una de les primeres llars d’infants de Sant Cugat. Pocs anys més tard, la Maria Rosa va idear l’emblemàtic logotip del tobogan que els més menuts acabarien passejant amunt i avall.

Per motius diversos, la Marga i la Maria José prendrien rumbs alternatius en les seves carreres. Restaria la Maria Rosa, que portaria el timó tot just fins a la celebració del 10è aniversari. Fou aquesta, una festa de Sant Cugat que aplegà nombroses famílies de petits santcugatencs, omplint el recinte del Monestir amb la seva alegria.

 

Però, tot just poques setmanes abans de començar el curs 1990-91, la Maria Rosa patí un accident de cotxe en el que va perdre la vida, deixant una filla de poc més d’un any d’edat. S’estroncaven així, deu anys d’esforços i treballs però també d’esperances i d’il·lusió.

Aquell curs fou molt dur per a la gent de la Mainada i, especialment per a la cunyada de la Maria Rosa, l’Anna Carbonell, educadora des dels inicis. L’Anna va afrontar, amb gran dolor al cor però amb molta eficiència, la direcció del centre.

En aquella dècada, la Mainada ja s’havia fet un lloc al poble i al cor de molts santcugatencs. Com a homenatge a la Maria Rosa i per tal de donar continuïtat al seu estimat projecte, el curs 1991-92, el negoci es traspassà.

Per a la nostra família, l’esperit de la Mainada –l’essència, les vivències i les esperances que hi va dipositar la Maria Rosa– perviuran per sempre en aquest racó tan màgic de Sant Cugat.

Cartell desè aniversari

Cartell desè aniversari

 

 
Comentaris

Destaquem