Ja no és maco viure a Sant Cugat

Carta de Jaume Lara González

Fa 13 anys que vivim al barri de Coll Favà, un barri que era preciós, amb carrers amples i grans zones enjardinades. Dic això perquè ara no ho és. Quan vam arribar des de Barcelona, l’alcalde era el senyor Recoder, una persona afable i molt propera que el trobaves per tot arreu.

Han passat uns quants anys i aquell barri tan maco s’ha convertit en un niu de porqueria, voreres brutes, parcs sense herba, caques de gos des del parc de Can Vernet fins a la Creu de Coll Favà. Els nens no poden jugar a la pilota sense trepitjar-les.

A més el poble s’ha tornat insostenible i molt incòmode. Treballar en els polígons de Sant Joan i del Trade Center ens suposa pagar pàrquing de més de 100 euros, ja que és impossible aparcar. Si us plau, faci unes àrees verdes per a la gent que vivim i paguem impostos al poble com fan a la ciutat de Barcelona. Així s’evitaria que els que no hi viuen vinguessin amb vehicle. Carrers com el passeig de Francesc Macià tenen més trànsit que la Diagonal de Barcelona amb la contaminació que això suposa.

Li demano, senyora alcaldessa, que passegi més pels barris i que observi tota aquesta problemàtica. Faci que no tinguem enyorança del senyor Recoder i que torni a ser maco viure a Sant Cugat com ho era abans.

Gràcies, senyora alcaldessa.

Resposta de l'alcaldessa, Mercè Conesa, a Jaume Lara

No comparteixo l’afirmació que el barri de Coll Favà sigui un niu de porqueria. És un barri consolidat, amb serveis de qualitat, parcs i zones d’esbarjo que segueix el model residencial de Sant Cugat.

Ara bé, evidentment tot sempre és millorable i treballem perquè així sigui. En aquest sentit, les darreres setmanes hem posat en marxa el dispositiu de neteja intensiva “Sant Cugat, ben neta!”. Actualment estem netejant a fons els carrers del centre urbà i la nostra intenció és estendre’l per altres zones de la ciutat.

Pel que fa al polígon de Can Sant Joan, li avanço que ben aviat adequarem dos nous aparcaments en superfície i que, paral·lelament, farem carrils bici per facilitar un accés més sostenible. La nostra aposta és promoure una mobilitat més racional que potenciï el transport públic i l’ús de vehicles elèctrics.

Finalment, també voldria explicar-li que cada setmana visito “a peu de carrer” els barris de Sant Cugat per copsar els problemes de la ciutadania i treballar per trobar-hi solucions. Precisament el dimarts 25 d’octubre vaig estar recorrent el barri de Coll Favà. En aquest sentit, li agraeixo la carta i les peticions tan correctes que em fa. Li asseguro, però, que estem treballant de valent perquè Sant Cugat continuï sent una ciutat on sigui molt maco de viure.   

Mercè Conesa i Pagès

Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès

 
Comentaris

Destaquem