L’abandonada Collserola santcugatenca

Acostumo a passejar pels camins i turons de la Collserola que pertany a la zona de Sant Cugat, per les fonts, les runes medievals, turons i tot això.

El seu estat és deplorable. Des de les destrosses de neu i vent de fa anys no s’ha fet cap acció per netejar el bosc, com a molt, si un arbre ha caigut i talla un camí, s’ha talat el justet per poder passar, però l’arbre allà està... Les fonts presenten un aspecte lamentable.


Vaig preguntar pel motiu d’aquesta deixadesa (és un autèntic polvorí en cas d’incendi)... Les respostes van ser diverses... Que si seria molt costós... Que si depenia del Patronat del Parc... Que si això, allò, etc. Com un babau vaig creure totes aquestes excuses.


Però... Oh!, sorpresa.... Passejant per l’altre vessant de Collserola, cap a la zona de Vallvidrera, és dir el vessant del Llobregat, oh!, misteri!!, allà s’han netejat els boscos, s’han retirat tots els pins caiguts i ja podrits, inclosos els pins que es mantenien drets però amb perill de caure s’han escapçat, les bardisses tallades... En definitiva, un aspecte de bosc magnífic i, evidentment, s’ha reduït extraordinàriament el risc d’incendis.


En definitiva, per què allà sí i aquí no? Qui és el responsable del manteniment d’aquesta part de Collserola?


Atentament,
Ferran Blasco

 
Comentaris

Destaquem