Les llicències d’obra o l’afany recaptatori

Visc a Mira-sol, en un carrer recentment urbanitzat dins l’àmbit del barri de la Capella de Sant Joan. Fa un any i mig vaig sol·licitar a l’Ajuntament una llicència d’obra menor per arranjar el mur de la meva finca coincidint amb les obres del carrer. Per diversos motius evidents era important de coordinar ambdues actuacions per tal que, tant l’entrega de la vorera amb el mur com el nou quadre d’escomesa elèctrica, es fessin adequadament. La sol·licitud de llicència la vaig fer a juny del 2015. Vaig sol·licitar a l’Ajuntament diverses vegades l’agilització del tràmit donats els condicionants esmentats. 

A desembre del 2015 (mig any després) un tècnic de l’Ajuntament es va posar en contacte amb mi per primera vegada. A març del 2016 el mateix tècnic encara demanava informació i no va ser fins a maig del 2016 (11 mesos més tard) que se’m concedia la llicència. 

Com podreu imaginar, les obres de casa meva estaven més que acabades. La taxa venia, a més, amb un recàrrec del 50% “per haver executat les obres sense la preceptiva llicència”.

No he entès mai per què l’Ajuntament ha de poder ingressar uns diners per unes obres que es fan dins l’estricte àmbit d’una propietat privada, però el que resulta absolutament intolerable és que triguin 11 mesos a donar aquest “servei” i encara n’hàgim de pagar un recàrrec.  

David Pifarré, Mira-sol

 
Comentaris

Destaquem