Les tortuoses rampes del carril bici a la rambla del Celler

Fa tot just dues setmanes, han començat a canviar els arbres de la rambla del Celler. Uns pollancres del 1995 per uns til·lers. Actualment està tota la zona aixecada. També han aprofitat per reasfaltar part de la calçada. Fins aquí tot correcte.

El 1995, juntament amb els pollancres, també es va construir el carril bici bidireccional pel centre de la rambla i sense continuïtat per l’actual rotonda de la plaça del Celler. Amb la mentalitat de l’època vers la bicicleta, més recreativa/estètica que funcional, ens trobem amb un carril verd i maco, això sí, però sense enllumenat de nit (sí a la calçada i vorera), circuit fitness, amb final “espavilat xavalín/a”, aspersors a primera hora del matí… però sobretot, sobretot… amb unes rampes (del 25 al 28%) per pujar i baixar a la calçada que són una brutal tortura (amb negreta, subratllat i majúscules!). Fins a 8 vegades has d’aixecar el cul i agafar-te fort al manillar.

Administradors que maneu a l’Ajuntament de Sant Cugat: podeu, si us plau, aplanar el camí eliminant les rampes? Una bona idea seria fer que el vehicle motor contaminant sigui el que estigui penalitzat a la intersecció amb la bicicleta, tanmateix és el que diu el Pla de mobilitat (prioritat bici vs. cotxe). Ara que ho tenim tot de potes enlaire és un bon moment!

Ernest Vidal i Saborit

 
Comentaris

Destaquem