Mala sort per al bosc de la ciutat?

"No entenc perquè no tenen la necessitat urgent d’actuar davant una crisi climàtica accentuada, protegint un bosc urbà únic a la ciutat"

L’altre dilluns, tot passejant pel bosc de Volpelleres, algú em diu que al Ple s’està parlant del bosc. Escoltant-la aprenc que soc en un parc urbà i no en un bosc. Un de 20 hectàrees amb només 3.000 m2 (1,5 %) per edificar una escola? Dubto si seria poca cosa. Preocupat, m’informo i veig un edifici enmig d’un bosc, un rectangle d’uns 6.500 m2 comptant patis i els 5 m perimetrals. Més encara, sumant-hi la franja de protecció d’incendis, com el mapa de tales i trasplantaments indica, l’àrea és de 13.000 m2 i com s’ampliaria el camí paral·lel a la riera i altres accessos, tot plegat unes 1,4 ha (el 7 % de les 20 hectàrees). I ves per on que la part de massa forestal son 10,7 ha (unitat de gestió EV3031) i, doncs, que la pèrdua real de bosc seria del 13%, quina mala sort. Continuo amb el Ple i es proposen alternatives a l’edifici fora del bosc. A alguns no els agraden o no volen ni sentir parlar. No entenc el perquè.  Ni el perquè no tenen la necessitat urgent d’actuar davant una crisi climàtica accentuada, protegint un bosc urbà únic a la ciutat. Ni el perquè no volen veure els beneficis que ofereix a tota la ciutadania, especialment als barris propers.

Nosaltres sí! I amb les entitats ecologistes que ens donin suport, som les veïnes i veïns qui defensem i defensarem sempre el bosc de Volpelleres. És clar que sí.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem