Obriu els ulls

El Mercat Vell ja no serà un mercat d’abastament. Ara serà un mercat “delicatesen”, amb parades de degustació.


El senyor Joan i la senyora Maria ja no hi tenen lloc. Cost total, 3,5 milions d’euros, i venent peix i tomàquets no es recupera la inversió. 20 parades entre el concepte tradicional de parada i la parada gastronòmica, un eufemisme per restaurant.


Segons els planells fets públics, per l’empresa Urcotex i la societat Gourmet, a l’interior del “mercat” hi menjaran unes 216 persones segudes, entre barres i taules, i a l’exterior, entre 200 i 264 persones. Un total que s’apropa a les 500 persones.

Diuen que les “terrasses” restaran obertes fins a les 11 de la nit, però a l’interior “potser” demanen l’extensió horària fins a l’1 de la nit. Entre que tanquen i recullen seran les 2 de la nit. I la gent sortint, sense pensar en els que hi vivim, òbviament com fem tots. Segurament entre les 7 i les 8 del matí, “potser” rebran les mercaderies que el suposat mercat, més aviat restaurant, necessita per obrir. I no ens oblidem dels equips de neteja de l’Ajuntament, sempre tan puntuals. Amb sort, els nostres fills dormiran 5 hores.


Com deia aquella carta de fa uns dies, ciutat vella i la plaça de Sant Pere estan en estat de setge constant. Veïns, obriu els ulls! Mercè, no ens prenguis la plaça de Sant Pere!


Marta Lusilla

 
Comentaris

Destaquem