Oci nocturn, l’ovella negra de la ciutat?

Partint de la base que Sant Cugat vol ser una ciutat exemplar i pionera, s’hauria d’aplicar la mateixa filosofia en l’àmbit de l’oci nocturn.

Es parla sovint que l’escenari a la zona de Can Solà no sembla lligar massa amb la imatge que vol forjar-se la ciutat.


Sembla que aquí es vulgui desvincular la nit de la ciutat; fins on s’ha hagut d’arribar per a comparar-ho amb l’antiga “zona hermètica”. En comptes d’enviar de tant en tant una patrulla per controlar que el sarau i les destrosses romanguin dintre els límits (límits desproporcionats), el que s’hauria d’incentivar és una transformació i condicionament de la zona.


Només cal fixar-se en altres ciutats europees on els bars tenen terrasses extenses, locals amb ofertes nocturnes en concordança amb el pressupost del jovent, entorns elegants però alhora pràctics de mantenir, membres de seguretat capacitats per mantenir l’ordre...


Pel que fa a les copes, si els preus ronden els 10 euros, hom preferirà fer-se’n cinc al carrer abans que tirar de veta. I en començar la festa al carrer, s’arriba a altres pràctiques que poc tenen a veure amb gaudir de la nit i els amics. El concepte de diversió passa a identificar-se amb el descontrol, alhora que els cotxes i carrers esdevenen objecte de destrosses.


Vejam si l’Ajuntament hi posa remei, remodelant la zona i donant una nova atmosfera a la nit.


Adriaan Huistra i Puig

 
Comentaris

Destaquem