Pare Gabriel Bayès, gràcies

Josep M. Vallès, regidor de Junts per Sant Cugat, ret homenatge al mossèn Gabriel Bayès, recentment mort

Ha marxat sense fer soroll, com era ell, senzill. Però el comiat al Monestir de Sant Cugat va estar a l’altura d’una persona que va dedicar totalment la seva vida als altres, especialment als joves. Prop de 50 anys com a vicari de la parròquia de Sant Pere d’Octavià. L’església era plena a vessar!

Mossèn Gabriel Bayès va treballar estretament amb els darrers quatre rectors de Sant Cugat. Amb Mn. Juli, Mn. Pere Vivó, Mn. Blai i Mn. Emili. Va batejar, casar i acomiadar a milers de santcugatencs i santcugatenques. Tothom té un bon record d’ell.

El diàleg imaginari i entranyable que el pare Lluís Victori va mantenir amb el pare Bayès durant el seu funeral ens va apropar encara més la seva figura.

Vaig veure moltes cares tristes al seu comiat com l’exalcalde Lluís Recoder, la dibuixant Pilarin Bayès i persones properes a la parròquia com Marisol Podio, Jordi Franquesa, Josep Castellví, Jurek Podlewski, Georgina Olivella i moltes altres.

Un gran comiat oficiat per Mn. Jaume Cerdà, Superior del Centre Borja, que va comptar amb la participació del Superior dels Jesuïtes de Catalunya, Enric Puiggrós, de Mn. Emili, Mn. Àlex i també dels exmembres de la nostra comunitat, Mn. Blai Blanquer i Mn. Carles Cahuana, entre altres. Lamento l’absència de cap representant del govern de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Pare Gabriel Bayès, gaudeix del teu merescut descans etern. Moltes gràcies per tot, per “cremar la vida” fent de mossèn de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem