Prescripció d’infermeria

Per posar en antecedents a qui no sap de qui va: des de fa anys s’està lluitant perquè les infermeres estiguin “legalment” protegides quan fan actuacions habituals en què utilitzen productes que haurien de ser receptats per un metge, inclosos productes per a les cures o les vacunes.

Quan quasi està aconseguit, sembla que un grup de metges, del centre del país, per mi retrògrades i eixelebrats, i un Ministre de sanitat que encara ho és més, accepten un decret en contra.

Es demana la suspensió cautelar del decret, que ahir mateix va ser rebutjada. Increïble!!!

Tornem a la sanitat en què l’infermer o infermera era una persona seguda en un tamboret al costat del metge, posant el segell i fent entrar als pacients a davant del senyor doctor?

Quan la majoria de metges crec estem lluitant perquè cada cop els professionals d’infermeria siguin més autònomes i competents, ara anem enrere.

Diuen que “així assegurem que el pacient rep la millor atenció, perquè el metge valorarà totes aquestes actuacions”.

Jo fa anys que no li he dit a la meva infermera com ha de fer una cura, en sap molt més que jo. I amb metges de família amb llistes d’espera de molts dies... com vulguin, tot empitjorarà.

Jo prescriuré, però seguiré confiant en el que la meva infermera em digui, sense visitar el pacient.


A veure si els ciutadans se n’assabenten i són capaços de donar suport al personal d’infermeria que desitja fer una bona feina, autònoma, competent i segura.

Per la meva part, tenen tot el suport.


Teresa Mur Martí
Metge de Família

 
Comentaris

Destaquem