Reparació de l’ermita de Sant Medir

Una part de la teulada de l’ermita de Sant Medir es va esfondrar a finals del mes de juny. El fet es va produir al vessant de teules que cobreix la sagristia, lloc on la Penya Regalèssia ja hi va haver d’intervenir l’any 1983 per un trencadís de les bigues de fusta que donen suport a la teulada. Justament, aquelles primeres obres de l’any 1983, vam fer possible que nous col·laboradors s’incorporessin com a membres de la penya. Aleshores, els de més edat voltaven els seixanta anys, mentre que, actualment, ja han superat els noranta, com és el cas d’en Jaume Pahissa, Miquel Garrell, Pepet Baila i Ramon Tàrrega.


Ara, per a l’arranjament de la teulada hem demanat assistència a l’Ajuntament, atès que calia muntar bastides per canviar les bigues i teules malmeses. Les noves bigues que s’han instal·lat no són visibles des de l’interior de l’ermita, ja que la sagristia va ser construïda el segle xv com afegitó a l’església i en forma de volta de canó.


Per part de l’Ajuntament, vam rebre una resposta immediata i positiva a la petició feta a la nostra alcaldessa, Mercè Conesa; la tinent d’alcalde de Presidència, Serveis Urbans i Sostenibilitat, Cristina Paraira; Ramon Luque i Xavier Fornells.

També hem de destacar el molt estimable suport de la Brigada d’Obres que amb tant d’encert ha dut a terme la reparació.

Així doncs, en nom de la Penya Regalèssia, volem agrair-los a tots la bona feina feta per a la preservació de l’ermita. Moltíssimes gràcies per haver-ho fet possible.


Penya Regalèssia

 
Comentaris

Destaquem