Resposta a l’alcaldessa

La meva resposta a la carta de la senyora alcaldessa, al TOT Sant Cugat del 16 de desembre de 2016. Agraïda per la seva resposta i per la informació respecte a les actuacions.

Sóc coneixedora de la votació que ha rebut el carril bici (Rius i Taulet fins a l’avinguda de Graells). En cap moment he dit que no estigui d’acord a fer el carril bici, sinó a prioritzar eliminar el trànsit per aquell carrer. Addicionalment aquell carrer té àrees amb voreres molt estretes i, per tant, vianants i ciclistes no hi caben. Els ciclistes es veuen obligats a anar per la carretera amb certa incertesa en termes de seguretat a causa, de nou, del trànsit copiós, excessiu i amb una certa velocitat.

Cal recordar, però, que entre les propostes presentades n’hi havia d’altres demanant eliminar el trànsit, el soroll, la contaminació i l’eliminació de la ronda de Sant Cugat. Com és que cap d’elles estava entre les 25 finalistes? Els carrils bici tenen sentit sense excés de trànsit, contaminació i soroll. La ronda de Sant Cugat és totalment innecessària a causa de la grandària de la ciutat i pel fet que passa pel centre. Avui mateix he trigat 45 minuts de l’avinguda de Graells a rambla de Ribatallada.

Dificultats a afegir: aparcar, sortir, càrrega i descàrrega... a la mateixa vegada que la circulació de cotxes es fa insuportable. Tots els conductors i vehicles pels mateixos carrers, no té sentit. Cal dir, però, que jo no visc al centre. Em solidaritzo totalment amb els veïns que demanen l’eliminació del trànsit i de la ronda de Sant Cugat. Fer carrils bici quan hi ha una clara necessitat d’eliminar l’excés de trànsit al centre, de diversificar-lo, d’eliminar la ronda, és començar la casa per la teulada.

A. Elixabete Ripoll

 
Comentaris

Destaquem