Resposta a la Sra. Marta Lusilla

Estem completament d’acord amb el plantejament que vostè fa de la situació. Des de la nostra associació, fa temps que denunciem el model de “ciutat viva” que es vol implantar al nucli antic de la ciutat i aquest no és altre que la creació d’un gran parc comercial i d’oci per a tot Sant Cugat, Barcelona i voltants.

La senyora Conesa ja fa anys que va darrere d’aquest afany. Ha convertit les nostres places en camps on programar tot tipus d’activitats, tant diürnes com nocturnes, al marge del que està establert en l’Ordenança Municipal.

En aliança o sota pressió del Gremi d’Hostaleria i Restauració, han convertit els nostres carrers en una extensió dels infinits bars, cafeteries i restaurants,fins al punt que fins i tot les fleques tenen ara dret a tenir taules al carrer, ja que la majoria d’aquestes s’han convertit en bars encoberts.

El comerç, un altre dels grups de pressió, ens assetgen amb les seves Nits de l’Art, Fora Estocs, Nits en Blanc, Botigues al Carrer, etc.

Per acabar-ho d’arreglar, ha entrat a formar part del nou consistori Mayte Pérez i Mateu, expresidenta de Sant Cugat Comerç i que va haver de deixar el càrrec en entrar a formar part de les llistes de CiU perquè, si no, quedava lleig, lleig. A més és una de les impulsores de la idea de fusionar Sant Cugat Comerç amb Hostaleria i Restauració. Barreja explosiva per al sofert resident.


Vistes així les coses, Sra. Marta, queda clar que els residents del nucli antic som una nosa i els sobrem. En aquest barri ja no es construeix per iniciativa privada. Tot és de Promusa. Els residents “de tota la vida” marxen i els pisos, davant la impossibilitat de ser venuts, són llogats, fet que implica que una àmplia població tingui molt poc o nul arrelament i que quan n’estan tips, simplement marxen.

La ciutat meravella, la smart city o la ciutat premium de la Sra. Comesa és un malson per als residents del centre de la ciutat, però un gran negoci per a determinats grups de pressió als quals s’estan donant totes les facilitats per desenvolupar un model que de cap manera satisfà els veïns.


Daniel Querol
Associació de Veïns Sant Cugat Centre

 
Comentaris

Destaquem