Sant Cugat: Ciutat de l’Al·lèrgia

A Sant Cugat hi ha milers de plataners. Pel que sembla, fa anys algú els va regalar a l’Ajuntament i els van posar per tot arreu. Això m’ho va dir fa anys un alcalde de Sant Cugat. Quina desgràcia.

 

Aquests arbres a la primavera deixen anar un pol·len de color groc, una polsina, que ho deixa tot ple, tots els carrers fets un desastre. I clar, la respiració queda alterada, produeix una al·lèrgia que et passes el dia esternudant i en molts casos, havent de recórrer a medicaments i, si més no en persones grans, pot produir fins i tot tristos desenllaços.

 

I el súmmum de la situació és que, l’Ajuntament, quan neteja, en lloc de xuclar la pols, el que fa és utilitzar uns aparells que bufen, i et pugen als balcons i finestres tota aquesta polsina, a més a més de la que ja ve directa dels arbres. La pols es xucla, no es bufa. Tot un despropòsit

 

I ningú diu res. Als metges ja els va bé, tenen més feina. I l’Ajuntament lluny d’arreglar la situació, anant substituint aquests maleïts arbres per uns altres més ecològics, mira cap a un altre costat. Que Sant Cugat no se les doni de ciutat modèlica, perquè no ho és.

 


Francesc Salse

 

 
Comentaris

Destaquem