Triar escola?

Vaig començar l’any amb la il·lusió de triar escola per la meva filla, segurament com molts pares dels infants nascuts el 2012.


Van arribar les portes obertes i, segurament com molts pares, vaig fer tot el possible per ser-hi present a la majoria, per conèixer què oferia cada escola i escollir amb coneixement de causa.
Segurament com molts pares, va arribar el debat familiar “quina escola posem en primera opció?”

Tema recurrent de cada vespre, per prendre la decisió definitiva. Decisió que a priori definirà l’educació dels nostres fills els pròxims nous anys de la seva vida.

Entregada la sol·licitud i, segurament com molts pares, amb el sorteig ha arribat el moment de la desil·lusió, per un número a l’atzar que ens ha deixat fora de plaça, fora de l’escola que amb tanta cura vam escollir.


En el nostre cas, l’escola Collserola, centre que, segurament com molts pares, vam triar pel seu projecte pedagògic.

Ara ha arribat el temps de les suposicions, es parla de “bolets” i assignacions de places en centres que no em satisfan, simplement, i segurament com pensen molts pares “perquè no és l’escola que vam escollir”.

I el més decebedor és que ningú dóna resposta a una pregunta que a mi, i segurament a molts pares, ens sembla lògica: si som vint-i-dues les famílies que ens hem quedat fora d’aquesta escola, si com tot apunta finalment s’ha d’obrir una nova línia, per què no fer-ho en aquest centre?


Noemí Pes Escofet

 
Comentaris

Destaquem