La Unió Santcugatenca

"La Unió, entitat completament arrelada a la ciutat, no està d’acord amb la proposta"

Com a sòcia de la Unió i membre de la secció Fila Zero, vull manifestar el meu enuig per la situació en què ens trobem actualment. Molts dels que llegireu aquest escrit, si passeu sovint per davant del nou edifici, segur que us sorprèn veure que fa un any i mig que van finalitzar les obres i segueix tancat i barrat. En el seu dia l’ajuntament va comprar l’antic edifici per enderrocar-lo i fer els equipaments necessaris perquè les seccions de la Unió poguessin desenvolupar les seves activitats i perquè la ciutat disposés d’un nou teatre.

L’any 2015 es va crear un consorci entre ambdues entitats (ajuntament-Unió), consorci que ara l’ajuntament vol deixar sense efecte, i pretén ser titular del 75% de la propietat.

 

Lògicament La Unió, entitat que té 125 anys d’existència i completament arrelada a la ciutat, no està d’acord amb la proposta que considera totalment injusta.

Per als que no esteu al corrent de les activitats que es desenvolupen a la Unió, informo de les diferents seccions agrupades a l’entitat. Bastoners, Esbart, companyia de teatre Fila Zero, Coral, Tallers de teatre per a adults i infants, Esplai Pica Roca i grup de senyores que fan boixets (puntes de coixí). Com quedarien aquestes activitats si l’ajuntament és titular del 75%? Una altra alternativa que dona l’ajuntament és abonar a La Unió l’import del terreny i passar a ser titular de l’edifici.

 

Portem més de tres anys durant els quals les diferents seccions, en estar mancades de local propi, han hagut de fer les seves activitats a la casa de cultura, a la masia Torreblanca i fins i tot assajar teatre en pisos particulars, amb la incomoditat que això representa. Lluitem tots perquè aviat podem disposar del local i perquè el consorci creat en el seu dia segueixi vigent. TOTS AMB LA UNIÓ!.

 
Comentaris

Destaquem