Xantatge i èxode a Sant Cugat del Vallès

Hemos recibido un email del propietario de nuestro piso, unas semanas antes de que se termine el contrato, exigiendo un 50% más del alquiler. Si no pagamos nos echan”.  Això m’explicava l’altre dia una mare del col·legi. “Nosotros dimos la paga y señal para la compra de un piso, con todos los documentos firmados, y al cabo de dos meses, el propietario nos envía un email diciendo que sube 250.000 euros más, el piso”. M’explica una altra mare del col·legi.

 


Però, això és legal? Doncs es veu que sí, és el que diuen “lliure” mercat. Lliure per a qui? Perquè no deu ser pas per als santcugatencs que lloguen, que de llibertat de quedar-se al seu poble i al seu barri amb els veïns i amics de tota la vida, ni mica. És la llibertat del propietari i immobiliàries de fer xantatge!

 

Clar! Ara són lliures de fer xantatge legalment. Aquest evident abús dels propietaris i immobiliàries –enmig del silenci de les institucions públiques que teòricament han de vetllar per l’interès de tots– és legal.

 


A qui han apujat un 50% el sou en tres anys? Òbviament el llogater es troba en una situació de total i evident indefensió per protegir els seus interessos.

 


I els propietaris i immobiliàries ho saben i s’aprofiten al màxim d’aquesta situació. No són ells els que han de marxar de casa seva! Què hi fa, desarrelar famílies senceres amb adults, nens petits i grans que tenen vincles profunds amb els seus barris, què hi fa? Total, no són les famílies ni dels propietaris dels pisos ni dels propietaris de les immobiliàries.

 

Què importa provocar l’èxode de barris sencers? Per uns centenars d’euros al mes, aquí tot s’hi val. Visca el lliure mercat de la cobdícia! El seny ha mort i amb ell els catalans, aquells que volen la independència i els que no la volen, tots estem perdent la nostra identitat catalana, com les famílies que han de marxar.

 

Els llogaters santcugatencs, els de Rubí (on està passant el mateix), els barcelonins, a qui li importen? Només són persones!

 


Marta Andreu

 
Comentaris

Destaquem