Miquel Martínez: “El Torneig Internacional va ser l’indicador del canvi”

El Club Voleibol Sant Cugat celebra aquest 2013 el seu 25è aniversari, en un moment immillorable per l’entitat. L’acte central de celebració dels 25 anys serà el 10è Torneig Internacional de Voleibol Base Femení que tindrà lloc aquest setembre.

25 anys d’història d’un club que va néixer a Sarrià!
Sí, de fet es va crear en una escola de Can Caralleu. Era un equip escolar que va prosperar molt en aquella època i que tenia molt nivell. El 1992 el club es va traslladar a Sant Cugat quan es va construir el Pavelló de Valldoreix, un pavelló que jo sempre recordo que es va fer per jugar a voleibol.

Quina evolució ha fet el club?
Va tenir uns anys molt bons amb el Carles Castro. Jo vaig conèixer els últims, quan el club va fer una aposta molt important per tenir el primer equip en l’elit. Però això ja véiem que perdia viabilitat. Quan vam entrar nosaltres vam construir un club més de ciutat, sense intentar perdre els avantatges que dóna tenir un primer equip de nivell. Aquest ha estat el principal canvi.

En quin moment estem ara? Tocarem sostre?
Jo crec que hem de ser molt modestos. Hem tingut molts èxits recents amb la base, però la base són cicles. Hem de ser conscients que hem arribat al primer nivell pel camí discret, sense fer un equip per pujar i sense fer grans fitxatges. Ens hem trobat en una situació que ni ens plantejàvem.

Com es presenta la pròxima temporada?
Amb el sènior, complicada, però no tant pel tema esportiu. El que està passant és que a escala estatal estem en un moment de transformació de l’esport. Encara hi ha uns equips de Superlliga que aposten per l’esport espectacle, amb contractes, fitxatges... i un altre sector, en el qual estem nosaltres, que pensa que els clubs tiraran endavant si es crea una bona estructura. Pel que fa a la base, d’entrada tindrem un juvenil molt bo. Però crec que la gran novetat és que aquest any gestionarem de manera directa dos grups d’alevins. És a dir, seran unes 50 nenes més i estarem parlant ja d’entre 220 i 235 jugadores al club.

En tres setmanes ja tindrem aquí el 10è Torneig Internacional.

Sí, tot i que serà un torneig diferent d’altres anys, perquè en l’àmbit econòmic cada vegada és més complicat. Tot i així, estan confirmats tres equips italians i un francès. Encara no està clar, però intentarem fer alguna cosa especial, coincidint amb la inauguració de la nova pista. La idea és fer un torneig amb equips de Superlliga.

Això sí que és una novetat!
Ens agradaria que fos en paral·lel, però si no, es farà quan fem el sopar institucional dels 25 anys. Vindria a ser un torneig de pretemporada amb alguns equips de Superlliga. Alcobendas ja el tenim lligat, i ens agradaria portar a algun dels grans de La Rioja, Murillo o Haro.

Personalment, quin significat té el Torneig Internacional, un torneig que cal recordar, va impulsar vostè.
Sí, sí, és absolutament meu. Li tinc molt d’afecte perquè d’alguna manera va ser l’indicador del canvi. Estic molt content de poder arribar a aquest desè campionat, però també estic convençut que hem de canviar el format per fer-lo sostenible i més atractiu per als equips de fora.

I el fet que sigui el president dels 25 anys?
Era com una fita. Era allò de “a veure si arribo als 25 anys i a veure com està el club aleshores”. I la veritat és que estem molt bé. Tenim un equip a Superlliga i la millor base d’Espanya.

 
Comentaris

Destaquem