061, Sanitat Respon

"S'ha qüestionat el paper del 061 com a porta d'entrada al sistema sanitari"

Aquest és el número on els gestors sanitaris ens diuen que hem de trucar si tenim algun problema de salut. El que no ens diuen és el temps que podem estar esperant, ni el que ens costarà la trucada.

I qui hi ha al darrere del 061? Doncs ni més ni menys que Ferrovial, l'empresa del Sr.  Rafael del Pino Moreno, ben conegut a casa nostra. Sanitat els ha renovat el contracte del 2015 aquest novembre per dos anys i 15,5 milions d'euros, sense concurs públic, per allò de la urgència.

 

En diverses ocasions s'ha qüestionat el paper del 061 com a porta d'entrada al sistema sanitari, perquè se li atorguen funcions que envaeixen l'Atenció Primària, i sobretot, trenquen amb la continuïtat d'atenció al pacient que ella representa, imprescindible per una bona qualitat assistencial. Crear noves vies d'accés crea duplicitats, afecta l'equitat i confon la població. Si el problema és que l'AP no arriba a donar resposta a les necessitats de salut de la població, el que cal és reforçar-la, no anul·lar-la.

Però aquí no acaba la bona ratxa de Ferrovial, doncs també els han contractat, i també sense concurs públic, com a rastrejadors dels contagis per Covid-19, per la mòdica quantitat de 17,7 M de €. Aquesta concessió ha estat criticada per tothom: Col·legi de Metges i Infermeres de Catalunya, sindicats i treballadors i treballadores. No sembla possible obtenir més unanimitat. Tothom està d'acord que la seva actuació no és eficient, actua tard i al final cal contactar amb el CAP, duplicant així la seva feina.

CatSalut diu que ho està resolent, però segurament si els 17,7 M € s'haguessin invertit en l'AP, un altre gall cantaria.

Continuarà!.

 

 
Comentaris

Destaquem