11 de setembre: llibertat, justícia i democràcia

Des de les ciutats també hem de treballar per aconseguir la sobirania nacional

La commemoració de l’11 de setembre marca l’inici del curs polític i social a la ciutat de manera oficial, ens retrobem després de les vacances. És una data cabdal que ens defineix com a poble, per això és la nostra Diada Nacional. Però aquesta no és una Diada com la resta, aquest any és diferent. Hi ha persones que són a la presó i d’altres a un exili forçat, persones que han defensat la llibertat d’expressió d’un poble i la possibilitat que puguem decidir el nostre futur. No podem mirar cap a una altra banda, els tenim presents cada dia i no deixarem de reclamar que tornin a casa.

Ho vaig dir en el meu discurs d’investidura i ho repetiré les vegades que calgui: des de les ciutats també hem de treballar per aconseguir la sobirania nacional. Des del món local hem de treballar amb fermesa per un nou país, lliure de presos polítics, on la llibertat d’expressió i de pensament conformin la base democràtica d’una nova república, des de la pau, el respecte, el seny, i la convivència pacífica, que sempre ha estat la nostra manera de fer, i de ser.

A Sant Cugat hem concentrat els actes de commemoració de la Diada en un únic espai, la plaça de Rafael de Casanova, i hem elaborat un programa d’activitats cuidat  i poètic, que s’afegirà a la tradicional ofrena floral institucional i de les entitats i col·lectius que la vulguin dur a terme. Som una ciutat de cultura i de moviments socials que reclamen de manera pacífica la transformació de la nostra societat.

L’11 de setembre és el moment de reivindicar, i enguany especialment: més del 80% de catalans i catalanes estem d’acord en reclamar el dret a decidir. No se’ns pot ignorar, menystenir ni negar. La nostra unió és la nostra força.

 

 
Comentaris

Destaquem