12 d'octubre, res a celebrar

'Es commemora el colonialisme espanyol que ha portat segles d'espoli econòmic, esclavisme, racisme i genocidi'

Com cada any arriba el 12 d'octubre, diada imposada per l'Estat Espanyol. Fent un breu repàs històric, recordarem que el 12 d'octubre es commemora l'arribada de la flota espanyola al continent americà l'any 1492, és a dir, es commemora el colonialisme espanyol que ha portat segles d'espoli econòmic, esclavisme, racisme i genocidi. Estareu d'acord amb totes nosaltres amb què commemorar una data com aquesta només és propi d'un Estat feixista.

Per si això no fos suficient, els últims anys, el 12 d'octubre ha vingut marcat per un tarannà feixista. Els partits d'extrema dreta l'aprofiten per difondre el seu discurs impunement, mentre que a la vegada, els seus grupuscles armats campen amb total impunitat al crit de càntics feixistes i acompanyats dels cossos policials de l'Estat.

Les institucions espanyoles utilitzen aquesta data com a mostra i exaltació del nacionalisme espanyol més caduc i reaccionari. Treuen a passejar els militars i la cabra en una exhibició lamentable de patriotisme que no és altra cosa que un insult inadmissible a la dignitat de desenes de pobles que, com els Països Catalans, sofreixen o han sofert l'opressió de l'Estat Espanyol. Davant d'això, només hi ha una resposta possible: lluita antifeixista.

En un moment on l'extrema dreta entra a les institucions amb el seu vessant més desemmascarat, no permetrem que la història caigui en l'oblit, no permetrem que es commemorin anys d'esclavatge i genocidi, no permetrem que el feixisme campi impunement pels nostres carrers.

Per la memòria de totes les que van ser i són víctimes del colonialisme espanyol, per la memòria de tots els avis i àvies antifeixistes que van perdre la vida defensant el nostre poble i la nostra classe, el jovent hi farem front.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem