15 anys d'Òmnium a Sant Cugat

Article d'opinió d'Escura parlant del 15è aniversari d'Òmnium Sant Cugat

És cert que els 15 anys d'una entitat no pesen com els 25 o 50. Però l'acceleració històrica viscuda pel nostre país i per Òmnium aquests darrers quinze anys, rematada per l'actual pandèmia, són d'una magnitud i transcendència tals que confereixen un significat especial al nostre 15è aniversari. 

Quan l'1 de juny de 2005 vam inaugurar la seu a Sant Cugat, després de dos anys de picar pedra per constituir la Delegació, Òmnium comptava amb 15.000 socis arreu del país. Avui en som gairebé 200.000, i el nostre president, Jordi Cuixart, fa tres anys que és un pres polític de l'Estat espanyol... 

I malgrat tot, crec que continua sent prou vàlid allò que vam publicar fa 15 anys al Diari de Sant Cugat: "És davant aquest panorama de desconcert i perplexitat que embarga avui la política catalana, enverinat per l'agressiva bel·ligerància política i el terrorisme mediàtic de la dreta espanyola més integrista, que crec més necessari que mai reforçar tots els ponts de contacte que vertebren i cohesionen el gran "partit" transversal on hi confluïm una gran majoria de catalans. I una tasca com aquesta només la poden dur a terme entitats sòlides des de la societat civil, ben arrelades arreu del territori i amb prestigi reconegut. Entitats que representin aquella extensa ciutadania que, sense sentir-se involucrada en la picabaralla política per la medalla dels cent metres llisos, sí que se sent compromesa, en canvi, en la cursa de fons de la reconstrucció nacional. I Òmnium Cultural és una de les que encarna avui, amb força, aquesta vocació i capacitat." 

Avui, quinze anys després, hem d'encoratjar l'actual direcció local i nacional a continuar endavant sense defallir. Salut i força!
 

 
 
 
 
Comentaris

Destaquem