165 Regent Street

Article d'opinió d'Escamilla parlant sobre la capacitat de superació dels Capgrossos de Mataró

Dins el cicle d'activitats La Tardor dels Gausacs, el passat divendres dia 16 d'octubre va tenir lloc a la Casa de Cultura la projecció del documental 165 Regent Street, que va comptar amb l'assistència d'Efren Garcia i Jordi Rovira, guionista i director respectivament.

La producció té com a eix central els Capgrossos de Mataró, colla creada l'any 1996 a partir d'una iniciativa d'un programa de la Televisió de Mataró emès l'any anterior. En un temps molt reduït va assolir fites castelleres que provocaren l'admiració i el respecte en el conjunt del món casteller. 

Dissortadament, l'agost de 2006 es va produir la mort de la jove membre de la colla, Mariona Galindo, després de l'actuació de la Festa Major de Les Santes d'aquell any. Aquest fet va posar en dubte la continuïtat de la colla. El documental mostra la capacitat de superació i poder del col·lectiu per sobreposar-se a la tremenda sotragada patida i els esforços que els van permetre descarregar, al cap de quatre anys, el seu primer castell de gamma extra.

Després de la projecció, ambdós convidats van fer una amena explicació de com havien encarat el repte de transmetre aquesta història sense entrar en dramatismes innecessaris, defugint els aspectes tècnics i centrant-se en les emocions, i recalcant la importància de les il·lusions i la superació de les frustracions en un entorn reforçat per la unitat del col·lectiu.

En resum, es va tractar d'un acte on ningú es va quedar indiferent i en el qual alguna llàgrima va sorgir d'amagatotis entre els assistents, motivada per un fort sentit empàtic cap a la capacitat de superació de tots els protagonistes.

Gausacs, amunt!

Raül, amnistia!

 
 
Comentaris

Destaquem