18 juliols de Lectures a la Fresca fan estiu

"Diuen que una flor no fa estiu, però 18 juliols de Lectures a la Fresca sí que en fan"

Enguany encetem la 18a edició de les Lectures a la Fresca amb un monogràfic dedicat a la guerra, una temàtica si mes no "singular" per unes vetllades d'estiu que s'anuncien "a la fresca". El món crema i, no només pels boscos i els desajustos produïts pel canvi climàtic, també pels conflictes bèl·lics. I, si ens hem atrevit al llarg dels anys amb Shakespeare o Espriu a les places, posem per cas, perquè no fer-ho ara amb una temàtica aparentment dura com la guerra, altra vegada present al cor d'Europa i a tot el món.

Ens ha suavitzat el camí la trobada amb el Soldat Svejk, aquest bon jan aparent que mai sabrem si per astúcia o estultícia o simplement per pura supervivència va esquivant totes les institucions i les normes per evitar anar la guerra. Les seves aventures són una faula divertida i demolidora sobre l'ésser humà i les seves misèries.

La segona lectura amb un caire documental i amb clau musical, narra uns fets que van succeir al port d'Alacant al final de la Guerra Civil Espanyola quan el vaixell de càrrega Stanbrook, va aconseguir portar fins a l'exili al nord d'Àfrica, sota el risc de ser enfonsat per les bombes de l'aviació franquista, vora 3.000 refugiats republicans.

Tanca el cicle Antígona, una obra que presenta el dilema ètic d'obeir una llei injusta dictada per Creont, la d'enterrar el germà victoriós de la batalla i deixar insepult el germà perdedor, o desobeir-la fent cas de la mateixa consciència i de les tradicions ancestrals.

Diuen que una flor no fa estiu, però 18 juliols de Lectures a la Fresca sí que en fan! Aquest estiu ens tornem a trobar a les places.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem