20 anys del llegat d'Ernest Lluch

'Cada any per aquestes dates commemorem i reivindiquem el seu llegat, la seva perseverança i valentia, la lluita per la democràcia i per l'entesa'

El dia 21 de novembre farà 20 anys de l'assassinat d'Ernest Lluch, i aquell dia va néixer el mite i la memòria del seu llegat. Va ser colpidor per a la nostra formació política, un company callat de la pitjor manera possible i, mentre promulgava el diàleg des del mateix cor d'Euskadi, demanava parlar en qualsevol circumstància. Aquesta va ser la seva sentència de mort, sens dubte un cop dur per a la democràcia. 

L'etapa de terrorisme costarà molt de tancar, avui dia encara és present en el debat polític, sobretot per uns que mentre demanen no remoure el passat del franquisme a la vegada treuen suc i utilitzen les víctimes a la menor excusa.

A Ernest Lluch també li devem la posada en marxa del sistema de sanitat actual a través de l'impuls de la Ley General de Sanidad, a més de ministre de l'Estat, fou perseguit pel franquisme, empresonat i va haver de canviar d'universitat per seguir treballant. També fou el darrer portaveu del grup del congrés del PSC, abans de la nostra integració en el Grup Parlamentari Socialista a les corts generals.

L'octubre de l'any 2014 el ple municipal de Sant Cugat, a proposta del grup municipal, va aprovar incorporar al nomenclàtor el nom d'Ernest Lluch a un espai verd. Amb aquest fet es consolidava el lligam amb la nostra ciutat, i així denota i honora el seu treball i, de retruc, el dels i les socialistes santcugatenques. Cada any per aquestes dates commemorem i reivindiquem el seu llegat, la seva perseverança i valentia, la lluita per la democràcia i per l'entesa. I allò que defensava avui segueix una reivindicació present: ara més que mai diàleg, compromís i sanitat pública. 20 anys del seu llegat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem