2019, un nou camí comença

"Tres forces polítiques vam deixar de banda les nostres diferències –molt importants en clau nacional- per bastir un projecte comú per a Sant Cugat"

Hem posat el punt final a un 2019 intens en tots els sentits. Evidentment, he d'esmentar el canvi de govern que hem tingut, que ha posat fi a 32 anys seguits de l'executiu anterior i que m'ha permès assumir el privilegi de fer d'alcaldessa de la ciutat que m'estimo. Tres forces polítiques vam deixar de banda les nostres diferències –molt importants en clau nacional- per bastir un projecte comú per a Sant Cugat.

Parlar, escoltar-se i respectar qui pensa diferent són valors clau, i darrerament massa oblidats. Això és l'essència de la política, i em sento orgullosa d'encapçalar un govern que vol encarnar aquesta manera de fer. Aquest camí de diàleg és el que ens marca també el nostre veí Raül Romeva, que ha passat un any més entre reixes i que afronta el 2020 amb la pesada llosa d'una sentència injusta i vergonyosa. No podem deixar de banda, tampoc, les lluites pels carrers de Sant Cugat que han aconseguit posar el focus en qüestions sovint invisibilitzades.

Tenim una ciutat que ens agrada però on també hi ha desnonaments, tal com hem vist de la mà del Sindicat de Llogaters. El 2019 també ha emergit la situació d'emergència climàtica que patim, i la ciutat no pot passar-hi de puntetes, tal com ens recorda el jovent de Fridays For Future, sense oblidar tampoc les entitats ecologistes que han treballat aquesta qüestió des de fa temps.

Se'ns presenta un 2020 apassionant, en què l'administració haurà de ser exigent amb si mateixa per donar resposta a aquestes i altres problemàtiques, posant les persones al centre de les decisions. Aquest canvi de paradigma ha de fer de Sant Cugat una ciutat per a tothom on ningú se'n senti expulsat.

 
Comentaris

Destaquem