2021, l'any coeducatiu a Sant Cugat

'Sant Cugat coeduca dia a dia' tanca un any fructífer perquè la ciutat i els centres educatius respirin una educació lliure de sexisme i d'estereotips de gènere, inclusiva i equitativa'

"Coeducar és fomentar que les nenes i els nens creixin lliures per esdevenir el que vulguin ser, sense limitacions per raó del seu sexe o gènere". Aquesta és una de les 12 frases que incorpora el calendari Sant Cugat coeduca dia a dia, impulsat des de la regidoria de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania i Infància. Es tracta d'una iniciativa per sensibilitzar a la població, i que arribarà els centres d'ensenyament de la ciutat, i a les entitats municipals que ho desitgin. Més enllà d'això, que ja és molt, Sant Cugat coeduca dia a dia tanca un any fructífer, que ha marcat l'inici del camí transformador perquè la ciutat i els centres educatius respirin una educació lliure de sexisme i d'estereotips de gènere, inclusiva i equitativa.

I quin any! La posada en marxa de la Taula Coeducativa, on hi ha representants de la comunitat educativa i l'Ajuntament; les diagnosis de gènere a les escoles aquest curs, i als instituts el següent; i el treball que farà el Consell d'Infants entorn la igualtat de gènere.

Si bé és cert que són iniciatives reivindicades per la societat civil, també és cert que el consistori i en concret, l'àrea d'Igualtat i Feminismes i la Regidoria d'Educació, hi han respost posant en marxa aquestes iniciatives. Serveixin aquestes línies per agrair públicament la feina feta.

Qui ens ho havia de dir el maig del 2019, quan ens vam enxarxar les comissions de gènere i feministes de les 12 escoles públiques, que acomiadaríem l'any 2021 amb els fonaments clau perquè Sant Cugat esdevingui una ciutat coeducadora. Hem passat del buit en coeducació a Sant Cugat, a caminar plegades famílies, equips docents i de lleure, entitats locals i Ajuntament. Una bona collita aquest any!

Feliç Any Nou!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem