2021, l'any de la resiliència

'No hi ha dubte que el 2021 ens ha posat a tots a prova i que les empreses i els empresaris han patit com poques vegades en la història recent'

Segons el diccionari, resiliència es defineix com la capacitat de les persones per a afrontar amb èxit una situació desfavorable i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses. No hi ha dubte que el 2021 ens ha posat a tots a prova i que les empreses i els empresaris han patit com poques vegades en la història recent. Però la bona notícia és que la gran majoria se n'ha sortit prou bé, han estat resilients.

Recentment, a Sant Cugat Empresarial hem preguntat als nostres associats com els hi havia anat l'any i, encara que les dades que hem recollit són molt preliminars, podem avançar que un percentatge molt elevat de les empreses de la nostra associació, al voltant d'un 65%, no han hagut de reduir plantilla i fins i tot un 20% ha incrementat la força laboral. Un cop es va acabar el confinament, un 90% de les empreses van recuperar l'activitat en una mitjana de sis mesos i la gran majoria no ha patit tensions de tresoreria, més enllà de les habituals.

En resum, un panorama molt positiu si tenim en compte tot el patiment de l'any passat i la incertesa que ens ha acompanyat i encara ens acompanya respecte al desenvolupament de l'economia. Vull emfatitzar, però, que tot això no hagués estat possible sense l'esperit optimista dels empresaris, el fet de no abaixar els braços davant els problemes, l'esforç i l'esperança d'un futur millor a curt termini, és a dir, de la resiliència de les persones que dia a dia lluiten per tirar endavant les seves il·lusions, els seus projectes, les seves empreses. Tots ells es mereixen el reconeixement de la nostra societat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem