28 de febrer

'Les malalties minoritàries són greus, poc freqüents i afecten 5 de cada 10.000 persones'

Un 28 de febrer qualsevol més arriba per a la majoria de gent. Un únic dia per a molts, per a donar visibilitat del seu dia a dia. Aquest dia assenyalat correspon al Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, en el que normalment s'organitzen jornades de conscienciació a la societat del que pateixen multitud de persones, i que cal tenir-les presents en molts dels nostres actes personals i professionals. Les malalties minoritàries són greus, poc freqüents i afecten 5 de cada 10.000 persones.

La pandèmia ha fet estralls en aquest tipus d'actes, ja que sent temes secundaris, han quedat aparcats, i no per això han deixat d'existir les malalties, ni els que les pateixen...

Aprofito aquest medi per a demanar conscienciació social:

- Als pares, que eduquin els seus fills amb la sensibilitat que una malaltia minoritària pot implicar en l'entorn escolar. Que es pot estendre a altres situacions, però cal evitar la burla o el menyspreu cap a un nen o adult "diferent".

- Als empresaris, que procurin trobar llocs de treball per tothom. Hi ha moltes tasques que poden ser cobertes per personal amb capacitats diferents.

- Als arquitectes, enginyers, o altres tècnics responsables de dissenyar edificis o urbanitzacions, que pensin amb els diferents impediments físics que pot tenir una minusvàlida física, i mirar de solucionar les barreres arquitectòniques.

- Als polítics, que liderin amb esperit i criteri, posant-se a la pell de totes aquelles famílies que tenen un familiar amb una malaltia greu i/o minoritària.

Aquest any 2022, igual que l'any passat, no s'ha organitzat a Sant Cugat cap acte de celebració. Això no obstant, confio que un cop passada la pandèmia, recuperem aquesta tradició.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem