28 de maig, resultat esperat (posant l'orella, n'hi havia prou)

'Al nou govern, vull desitjar-li encert i sort; el primer només és possible treballant per tothom i fer-lo amb valentia'

El diumenge els santcugatencs van respondre a l'enquesta electoral definitiva, la que es fa davant les urnes, amb les paperetes autoritzades per la Junta Electoral, amb identificació de qui som, i a un recompte oficial. Ningú menteix, la resposta que s'adona compte de debò.

Més info: Hi ha hagut vot de càstig al tripartit d'ERC, PSC i CUP a Sant Cugat?

L'enquesta va aclarir algunes coses; càstig sense anestèsia als tres partits de Govern, discret manteniment del suport proporcional al partit de l'oposició que li dona legitimitat i matemàtica per tornar al poder. També va posar sobre la taula un problema greu quasi la meitat dels ciutadans va preferir fer un vermut a exercir el seu dret de votar- i una realitat crua i esfereïdora: durant quatre anys tindrem els plens dos representants de l'extrema dreta reaccionària, nostàlgica del franquisme i revisionista de la història.

Sobre el resultat obtingut pels partits de govern, no faig cap descobriment si dic que la seva gestió ha suposat una decepció més o menys generalitzada. Seria injust, però, no tenir en compte els dos anys consumits de la pandèmia mundial que hem patit; la política és un joc d'expectatives i la valoració dels governs depèn del gap entre aquestes i el resultat final. Sembla que aquest gap ha estat gran pels santcugatencs. Al nou govern, vull desitjar-li encert i sort; el primer només és possible treballant per tothom i fer-lo amb valentia; per la sort cal creuar els dits perquè no ens vingui a sobre un altre tsunami global.

Més info: 5 grans decisions pel nou govern de Sant Cugat: de la Mirada a Ragull Centre

Aquesta setmana a aquest mitjà s'ha recordat que el nou govern s'ha compromès a aturar Ragull Centre, a cercar una nova ubicació a l'Escola La Mirada i ha de revisar el Pla de Can Ametller. Vull acabar opinant sobre aquests tres assumptes. Sobre Ragull Centre, benvingut el sentit comú, sobre La Mirada, a diferència de la dita popular, al cementiri hi ha més covards que valents, als despatxos pel traspàs pot recavar més informació; i sobre Can Ametller, potser primer s'ha d'aclarir quin era el pla.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem