El primer 4 de 8 descarregat

'Poques vegades recordo tanta atenció en el moment d'explicar a la colla l'ordre dels castells, i tinc la sensació que el "discurs" que vaig fer va ser motivador i tranquil·litzador'

Abans de l'actuació ens vam reunir els caps de la Tècnica per decidir l'ordre dels castells. Al principi tots deien el 4 en segona ronda, menys jo. Tenia molt clar que si el dúiem a plaça era perquè el teníem; ho tenia molt clar, havia de ser el primer castell d'aquell diumenge de Festa Major. Al final vam acordar sortir de 4.

Mentre estàvem a plaça esperant, em va venir el regidor de Cultura i em va preguntar si intentaríem el 4 de 8. La meva resposta immediata va ser: "No!" Li hauríeu d'haver vist la cara de decepció que se li va quedar. Imagino que devia pensar; "un altre cop que no l'intentaran". En qüestió de dos segons li vaig dir "Avui no l'intentarem! Avui el descarregarem!" Tot seguit, amb cara d'alegria, em va dir "Així m'agrada, amb convicció".

Poques vegades recordo tanta atenció en el moment d'explicar a la colla l'ordre dels castells, i tinc la sensació que el "discurs" que vaig fer va ser motivador i tranquil·litzador. Vaig intentar evocar les emocions viscudes en aquella mateixa plaça just per la Festa Major de l'any anterior, quan vam descarregar la tan desitjada torre de 7. Volia que cadascú de nosaltres s'hi veiés reflectit, tot i que encara tinc l'espineta clavada de no haver esmentat els grallers i timbalers. Les cares de la colla mostraven una aparent tranquil·litat, i vaig pensar que aniria bé, però no esperava que realment anés tan i tan bé. Ara, vist en la distància, m'adono que no podia haver anat d'una altra manera, ja que la feina ben feta té els seus fruits.

Evidentment, un cop descarregat, es van desfermar totes les emocions. L'alegria de la colla no té preu. Va ser ESPECTACULAR!

 
 
Comentaris

Destaquem