75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

'Malgrat els avanços aconseguits, és crucial reconèixer que persisteixen desafiaments en matèria de drets humans'

La Declaració Universal dels Drets Humans ha estat un far d'esperança, una brúixola moral en la defensa de la dignitat, la igualtat i la justícia. Ha inspirat legislacions nacionals i internacionals, establint els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals per tots.

Malgrat els avanços aconseguits, és crucial reconèixer que persisteixen desafiaments en matèria de drets humans. La discriminació, l'exclusió social i les barreres estructurals continuen sent obstacles fonamentals, que eviten que cada individu pugui exercir els seus drets, sense obstacles derivats de la seva condició econòmica o social.

Milions de persones a tot el món pateixen violacions de drets; discriminació racial, violència de gènere, pobresa extrema, privació del dret a l'educació o l'atenció mèdica. Aquesta data és una oportunitat per celebrar els assoliments aconseguits i renovar el nostre compromís amb la defensa dels drets humans. Hem de treballar perquè tots, sense importar la seva religió, sexe, nacionalitat o origen, puguin gaudir plenament dels seus drets i llibertats.

Des de la Sindicatura, recalquem la importància d'enfortir els mecanismes locals de protecció de drets humans i ens reafirmem en el nostre compromís de protegir-los a la nostra ciutat. A través de la col·laboració, aspirem a construir una societat justa, inclusiva i respectuosa on cada individu vegi resguardats els seus drets fonamentals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem