8 de març

'Visquem aquest 8 de Març amb atenció, posant tots els sentits per tal d’agafar idees, aprendre noves maneres de fer, impregnar-nos bé d’aquest esperit i portar-lo amb nosaltres la resta de l’any'

Arriba el 8 de Març i la gran majoria de municipis, associacions, empreses i organitzacions celebren tot tipus d’actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Actes que permeten sensibilitzar i conscienciar a tota la societat, però també permeten fomentar la visibilitat femenina, posar en valor dones referents, impulsar el talent femení o empoderar dones i nenes. Tot plegat ens serveix per recordar d’on venim però sempre amb la mirada posada a on volem arribar.

I aquest lloc on volem arribar és una societat justa, on la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes sigui un assoliment i no un anhel. Per tal d’aconseguir-ho no ens podem centrar en un dia concret de l’any, cal sumar esforços tots els dies i des de tots els àmbits.

Cada persona pot sumar accions diàriament cap a la igualtat de gènere, des de la família, el veïnat, l’escola, la feina, l’empresa o les amistats. Tenim el poder d’influenciar al nostre entorn amb les nostres paraules, amb els nostres comportaments, amb les nostres actituds.

Al mateix temps cal entendre que aquest camí no és només per les dones, aquest camí ho hem de recórrer plegats: dones i homes. Només així crearem un futur lliure d’estereotips i rols de gènere, lliure de discriminacions laborals, lliure de violències, lliure de desigualtats.

Visquem aquest 8 de Març amb atenció, posant tots els sentits per tal d’agafar idees, aprendre noves maneres de fer, impregnar-nos bé d’aquest esperit i portar-lo amb nosaltres la resta de l’any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem