8M a l'escola

'Un feminisme que va més enllà i que no oblida les altres opressions; que lluita contra el racisme, la LGTB-fòbia i l'explotació de les classes populars'

A l'escola en parlem sovint, és un tema recurrent, que preocupa, que inspira: educar en el feminisme, en igualtat, amb les ulleres liles ben posades. Converses necessàries per construir una escola feminista, lliure dels estereotips masclistes que perpetuen encara a la nostra societat. Converses com: Tenim un pati que empodera els infants per igual? El claustre és conscient del llenguatge inclusiu? Nens i nenes? I els infants que no se senten ni nenes ni nens? A les escoles necessitem educació afectivosexual des d'I3!!! Rols de gènere, joguines de Nadal, contes, llegendes, mites, oficis masculins, oficis femenins, família tradicional... Donem-li la volta, busquem alternatives, sortim de la misogínia que envolta la nostra cultura!!!

Dones científiques, dones fortes, dones empoderades... Necessitem referents, omplim les aules de dones que han creat, que han existit! I entre converses i converses, línies d'actuació, formacions, xerrades amb les famílies... construïm una escola per a totes. Una escola feminista que entén que aquesta lluita es fa dia a dia, de manera transversal, impregnant les mirades, el vocabulari i les actuacions de tot el personal de l'escola.

Un feminisme que va més enllà i que no oblida les altres opressions; que lluita contra el racisme, la LGTB-fòbia i l'explotació de les classes populars. Un feminisme anticapitalista que posa al centre la vida de les persones, l'amor i la llibertat. Sabem que encara queda molt per construir, per canviar i per millorar, però juntes parlant, reflexionant i escoltant-nos lluitem per una escola i, per tant, per un món feminista. Aquesta és la nostra utopia i així caminem dia rere dia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem