90 anys del local social de l'Associació

'L'edifici de l'Associació és un dels llocs emblemàtics de la Floresta, testimoni d'un barri que escriu la seva història des de 1919'

Aquest any l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta Pearson celebra els 90 anys del seu local social. Fins a l'agost de 1934, les reunions de les diverses juntes directives es feien als domicilis particulars de Barcelona i la Floresta, així com a bars i diferents locals del barri. Els recursos econòmics sempre escassos es destinaven a necessitats més urgents, però la donació d'una porció de terreny per part d'Àngela Planas va permetre tirar endavant el projecte d'una seu pròpia.

A la Festa Major de 1929 es beneeix la primera pedra tant de la futura Capella com del local. Les obres, que executa l'empresa de Cayetano Tarruell, comencen per la construcció d'uns baixos on el 1930 s'instal·la la primera centraleta telefònica de la Floresta amb trenta línies. Per altra banda, la inauguració del Gran Casino el maig de 1933 en una zona propera a l'estació de ferrocarril, genera un nou centre d'atracció per a la Colònia, amb una millor localització que la destinada al local de l'Associació. Malgrat algunes diferències d'opinió entre els propietaris, les obres es continuen amb un projecte que planteja realitzar-se en tres fases, l'última de les quals incloïa una gran sala de teatre que mai s'arriba a executar.

Amb la Seu social feta realitat i la Capella de Sant Pere inaugurada tres anys abans al davant, es consolida un espai urbà reflex dels primers anys de la Colònia Bosc. Actualment, l'edifici de l'Associació és un dels llocs emblemàtics de la Floresta, testimoni d'un barri que escriu la seva història des de 1919.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem