A favor de la pista de gel, a favor de la PAH

En un temps en què els grisos esquerra-dreta estan poc valorats, em ve de gust defensar la instal·lació de la pista de gel al parc de Ramon Barnils i també donar suport a la protesta de la PAH Rubí al carrer de Villà, davant d’una oficina de CatalunyaCaixa

No considero que una cosa sigui incompatible amb l’altra, per bé que l’ideal seria que no hi hagués protesta dels afectats per la hipoteca perquè voldria dir que la seva situació s’ha arreglat.

Vivim en un país on sovint sembla que per tenir una petita alegria te n’hagis de sentir culpable. Ens hem de sentir malament perquè els nanos passin una bona estona patinant sobre gel? No. I no crec que portar-los a fer una cosa diferent durant les vacances escolars de Nadal resti sensibilitat social.

La militància està molt bé en to positiu, és a dir, quan per raó de les nostres idees assistim a tot d’actes i esdeveniments. Però quan la militància es converteix en boicot llavors resulta qüestionable i un punt sectari: “com que hi ha persones amb problemes no portaré els nanos a patinar”. Suposo que com que hi ha famílies que no es poden pagar la llum s’està en contra de la il·luminació de Nadal i per afegitó, com que hi ha gent que passa gana, es fa un dejú massiu del 24 de desembre al 6 de gener.

És cert que la instal·lació de la pista de gel es fa en un moment de, encara, moltes penúries per a moltes persones. Però que no s’instal·li no resoldrà els problemes. Malauradament no hi ha vas de comunicants entre una cosa i una altra. Si no posar la pista de gel (que s’acabarà autofinançant amb el preu de les entrades) solucionés la vida a una sola persona seria el primer a demanar que es repensés.

Però francament, una de les principals utilitats que li veig a la pista de gel és precisament que, durant una estona, podem pensar en una altra cosa que no siguin els molts problemes que encara tenim i dels quals, evidentment, no ens oblidem.

Segueix a @jofrellombart a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem