S’ha acabat un nou octubre

"Com van celebrar els nostres polítics aquest octubre? Amagats i atemorits, renegant de l'esperit de l'1 d'Octubre"

Estic escrivint aquest article a les acaballes d'octubre. Enguany hem celebrat el quart aniversari d'aquell octubre que va començar amb la victòria més gran de l'independentisme en els darrers 300 anys, però que va acabar tristament amb la fugida dels nostres polítics, que ens van enredar prometent fum, després de proclamar la República Catalana i deixar-la penjada.

I quatre anys després, on són els nostres polítics? Com van celebrar aquest octubre? Amagats i atemorits, renegant de l'esperit de l'1 d'Octubre. Tots, i els de Sant Cugat també, i si no tots, gairebé tots.

A Sant Cugat es van celebrar dos actes el dissabte 2, al matí una Marxa x la Llibertat que va recórrer alguns dels centres on es va votar l'1-O i a la tarda, en un acte conjunt amb el CLxR, una conferència del col·lectiu Birres x la República. Encara al matí s'hi va poder veure, sobretot en el tram final quan la marxa ja transcorria pels carrers del centre, algun polític de Junts, però és que a la tarda cap ni un de cap partit.

És evident la feredat que li produeix a ERC els actes organitzats per l'ANC i que la CUP segueix en el seu estat de levitació permanent sense trepitjar el món terrenal. Però és que la seva desconnexió amb la realitat és tan gran que fa que la seva portaveu Núria Gibert, ara fa uns dies, declarés tan ample que "Avui Sant Cugat és més feminista, popular, diversa, justa, solidària i orgullosa".

Que bonic tot, Núria, però amb això d'orgullosa ja em vas fer tocar el cel.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem