Ho hem aconseguit

'L'esforç i tenacitat han donat el seu fruit i ara molts veïns i veïnes de Sant Cugat podran fer les obres esperades per millorar casa seva'

Arran de dues sentències judicials que van crear jurisprudència, des del mes d'abril del 2020 no es podien atorgar llicències d'obres d'ampliació en aquells edificis o parcel·les que no s'ajustessin totalment al planejament vigent (volums disconformes). Aquest fet ha afectat d'una manera molt important a Sant Cugat, ja que hi ha un gran nombre d'edificis afectats, anteriors al planejament original del 1976.

Des de Sant Cugat, immediatament ens vam mobilitzar per tal de revertir la situació, tot i no ser una competència municipal. Vam consultar, a les altes instàncies, tant de la Conselleria com de l'AMB i ens van confirmar el problema i la necessitat de modificar la llei d'urbanisme per revertir la problemàtica.

Al ple de març del 2021 vam presentar una moció, instada per un grup de veïns afectats per aquesta situació, que va rebre el suport de tot el consistori a seguir treballant en la mateixa línia. El passat mes d'octubre ens vam poder reunir amb el diputat al Parlament d'ERC Ferran Estruch per explicar la situació, de la mà dels afectats, i proposar una modificació de la llei d'urbanisme. Dies després vam poder traslladar la mateixa proposta al Director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme.

Estem molt contents, ja que les nostres demandes locals han estat escoltades i hem aconseguit que en la darrera llei aprovada, d'acompanyament dels pressupostos, es modifiqui l'article 108 de la Llei d'Urbanisme, incorporant la possibilitat de fer ampliacions en volums disconformes. L'esforç i tenacitat han donat el seu fruit i ara molts veïns i veïnes de Sant Cugat podran fer les obres esperades per millorar casa seva.

Seguim!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem