Adoptar per salvar

La comercialització dels animals és un dels grans errors de la nostra societat

El gos és l’animal de companyia per excel·lència. Una gran quantitat de llars catalanes n’integren un a les seves famílies. Però no és pas un regal. Així ho recorda la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), que el passat diumenge 26 de novembre organitzava un esdeveniment solidari als jardins de l’Hotel Sant Cugat, on una quinzena de gossos desfilaven en cerca d’una possible adopció.

La comercialització dels animals és un dels grans errors de la nostra societat. En el cas dels gossos, particularment, ens trobem davant d’un context de superpoblació. No hi ha suficients llars per assumir la manutenció d’un ca. Aquesta situació esdevé conflictiva, ja que incrementa la quantitat de gossos desemparats, malnodrits i en unes condicions deplorables.  

L’abandonament d’animals domèstics a l’estat espanyol va ser de 137.000 el 2016. D’aquesta xifra, no més del 50% van ser adoptats. Quan s’acull als animals s’evita el risc d’alimentar la sobreexplotació forçada de la reproducció de les femelles per tal d’obtenir beneficis. Aquestes pràctiques tenen lloc, per desgràcia, a algunes de les fàbriques que venen les seves cries a les botigues on els ciutadans van a comprar el seu futur gos.

És important conscienciar la població sobre les males condicions de vida que pateixen els animals, víctimes d’aquesta indústria que en alguns casos els aïlla del contacte amb l´ésser humà i que no es preocupa degudament del seu creixement saludable. La desinformació de la ciutadania promou la continuïtat d’aquest mercat que va tant en contra dels valors i les responsabilitats que comporta fer-se càrrec i estimar un animal domèstic com és un gos. 

 
Comentaris

Destaquem