Per què adoptar?

'Els qui han adoptat, coincideixen a afirmar que la capacitat d'agraïment i afecte cap als nous propietaris dels animals adoptats és enorme'

Si tens clar que vols tenir un animal de companyia el més recomanable i solidari és adoptar un dels milers que viuen en Refugis i Protectores de tot el país, abans de comprar. La compra impulsiva d'un animal porta sovint a un abandonament. Si adoptes un animal, a més d'oferir-li una segona oportunitat, no fomentes el seu negoci.

La majoria dels animals de les botigues de mascotes provenen de criadors amb pocs escrúpols i pateixen malalties hereditàries provocades per l'endogàmia tan àmpliament utilitzada per aconseguir el pedigrí. I encara que provinguin de criadors fiables, no deixes de formar part d'una xarxa que mantenen embarassades femelles per usar-les només com a criadores de cadells que apartaran i aniran a parar a llars d'arreu, un animal no és un producte.

Tots els animals s'adopten mitjançant un contracte d'adopció, es necessita presentar el DNI de l'adoptant i posteriorment es fa un seguiment amb el nucli familiar per saber com va l'adaptació. Les adopcions es realitzen de forma molt personalitzada i adaptant-se a les necessitats del nou propietari, no hi ha ànim de lucre.

Els qui han adoptat, coincideixen a afirmar que la capacitat d'agraïment i afecte cap als nous propietaris dels animals adoptats és enorme. Milers de gossos i gats acaben en refugis i protectores sense tenir-ne cap culpa. Separats dels seus éssers estimats, tancats, confosos, espantats i deprimits; per a la gran majoria la devastació emocional és abismal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem