A l'agost, millor no posar-se malalt

'El personal sanitari es mereix les vacances, però també es mereix una bona organització sanitària, que tingui en compte la qualitat d'un servei públic...'

No sé si a Sant Cugat s'ha acomplert aquell mal averany que a l'agost és millor no posar-se malalt. No sé com ha anat i m'agradaria que els responsables i els usuaris s'expliquessin. Perquè, segons l'Instituto Nacional de Estadística, aquest any ja han mort a Espanya 13.317 persones més que l'any 2021, la major part a l'estiu i la major part, persones grans.

Segons la Confederació estatal de Sindicats Metges, a més de l'onada de calor, hi ha hagut altres factors importants, com les variants més contagioses de la setena onada de Covid-19, la disminució de l'efecte de les vacunes, la insuficient cobertura de la tercera dosi, però també el tancament de gairebé una tercera part de llits d'hospitalització per vacances del personal, la paralització de diagnòstics i de tractaments i ningú ha quantificat encara l'impacte de l'augment de preus, que ens fa disminuir la qualitat del que mengem.

A Catalunya, segons el Sindicat d'Infermeria Satse, en un any de crisis de contractació de personal i malgrat la previsió de fort augment del turisme, s'han tancat més de 1.000 llits aquest estiu. A Bellvitge s'han tancat 9 unitats i a Vall d'Hebron, 6. A Sant Cugat tots els CAPs, a excepció del de Can Mates, han tancat a les tardes i els consultoris de Les Planes i La Floresta han reduït els horaris.

Per això ens fem una pregunta molt bàsica: Quan la Covid-19 no s'ha acabat, quan ja és crònica la manca de personal sanitari, quan la calor ens ha fet patir a tots, quan torna a haver-hi turistes per tot arreu, és lògic que hi hagi menys atenció sanitària? El personal sanitari es mereix les vacances, però també es mereix una bona organització sanitària, que tingui en compte la qualitat d'un servei públic...

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem