Agraïment i admiració

Persones anònimes per mi a les que els hi dedico aquest article

Segurament les persones que fa temps que viuen a Sant Cugat recordaran una botiga de comestibles i cansaladeria, Cal Borges, al carrer de l'Endevallada, pujant a mà esquerra. Aquesta històrica botiga estava regentada per la meva família i especialment la meva tieta, la Paquita Costa Navarro, la Paqui. 

La Paqui ens va deixar dissabte passat. Per aquelles casualitats, avui, hauria fet 97 anys. Tota una vida dedicada al negoci fins que es va jubilar. Darrerament estava en una residència amb una salut molt precària. Va agafar una grip, que va derivar en pneumònia de la qual no en va sortir.

La vàrem ingressar a la Mútua de Terrassa, a urgències, el dia de Reis. Estava tot col·lapsat, boxes, passadissos, tots els racons eren bons per anar-hi posant l'ingent número de malalts que anaven arribant. Era una situació totalment caòtica i estressant. Però al poc de ser allà, ens vàrem començar a donar compte de l'autèntic drama. La tensió, esforç i dedicació del personal mèdic d'urgències. Metges, infermeres i auxiliars totalment superats per la situació, feien el que podien per tirar endavant tot allò. A la tieta no li va faltar de res. 

Per un moment vaig maleir a aquell que es ventava d'haver-nos destruït la Sanitat catalana, a la Junta d'Extremadura malgastant 1.000 € per família en un absurd pla renove de mobiliari domèstic, en els 16.000 milions d'euros que cada any volen de Catalunya i pels dies que perdem llastimosament discutint de com ha de ser el maleït referèndum, mentre admirava i agraïa l'esforç de totes aquelles persones. Persones anònimes per mi a les que els hi dedico aquest article. 

Llavors a planta, a la planta 13, exactament igual, sense l'estrès d'urgències, però també amb tota la dedicació i professionalitat. Agrair especialment a la Dra. Lucía Gómez que ens va atendre i acompanyar en els darrers instants de la tieta.

I en aquests moments d'agraïments, tinc un record molt especial per la Yovana i l'Erick que la van cuidar a casa fins que va anar a la residència, la Residència Amma de Sant Cugat, on també va estar molt ben atesa. Valgui també per tots els professionals de la Residència el nostre reconeixement i agraïment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem