Una agredolça decisió entre el cap i el cor

'El fet d'organitzar l'Assemblea més transcendental dels darrers anys en plena pandèmia ens va plantejar dos reptes majúsculs'

El 13 de març vam celebrar l'Assemblea General de sòcies de La Unió, una jornada de prop de tres hores marcada per l'excepcionalitat de la pandèmia, però sobretot, per la transcendència de la votació de la proposta de l'Ajuntament sobre la nova seu. El fet d'organitzar l'Assemblea més transcendental dels darrers anys en plena pandèmia ens va plantejar dos reptes majúsculs.

L'un, resoldre el repte logístic: procurar la màxima representativitat de sòcies tot garantint-ne la seguretat i la qualitat. Per fer-ho, vam decidir organitzar l'Assemblea en els formats telemàtic i presencial simultàniament. Una estratègia encertada en la qual van col·laborar Gestió Cultural, la Federació d'Ateneus de Catalunya i les treballadores de l'entitat, fruit de la qual va resultar en la participació exitosa de 90 persones sòcies.

Per altra banda, teníem el repte de relatar als socis amb la màxima objectivitat i claredat la proposta de l'Ajuntament i contextualitzar-la dins del mandat de més de vuit anys de l'actual Junta. De nou, una feina coral i que va comptar amb la participació de la nostra assessora jurídica, la qual ens ha acompanyat al llarg de les negociacions amb l'Ajuntament.

Un esforç col·lectiu amb l'objectiu d'empoderar a les sòcies i els socis a decidir lliurement sobre una qüestió complexa i extenuant, de caràcter molt tècnic però sobretot polític. Després de dues hores de presentacions i torns de paraula, vam iniciar la votació: un dilema gairebé impossible a cavall entre el pragmatisme i la consciència.

En acabar la votació, favorable a la proposta de l'Ajuntament, es palpava un ambient agredolç, prou descontent entre les sòcies, però també una sensació d'alliberament pel fet de tancar un capítol llarg i per començar-ne un de nou, el qual desitgem ple d'associacionisme, de cultura i de lleure.

Escrit de part de tota la junta directiva de La Unió Santcugatenca

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem