Avui aniré a l’hort per proveir-me de carbassons (baixos en greixos, sodi i calories), cebes (riques en quercitina que ens proporciona propietats com antibiòtic, pectoral, antiasmàtica, protectora del cor i de les artèries, diürètica i antitumoral), pebrots vermells (destaquem la provitamina A, vitamina C, és antioxidant, aperitiu i estimulant, amb contingut de fibra vegetal, indicat, per tant, per a les afeccions de l’estómac, restrenyiment, diabetis, obesitat i preventius del càncer digestiu), patates (aporten hidrats de carboni i proteïnes de molta qualitat), farigola.
A més del que m’ha proporcionat l’hort necessito oli, pebre, sal i formatge ratllat; renteu bé els carbassons, pelem les cebes i les patates, les tallem a rodelles fines; mentre escalivem els pebrots, els pelem, traiem les llavors i els tallem a bocins regulars.
En una plata de forn l’engreixem amb oli i anem posant capes de patates, ceba, pebrot i carbassó; repetim les capes amanint amb rajolins d’oli i salpebrem.
Fornegem la plata durant uns 40 o 50 minuts i 10 minuts abans d’acabar la cocció empolvorem amb formatge, connectem el grill per tal de gratinar-ho. La farigola, ben neta, ornamenta la plata.
Hem cuinat un plat suau, de cuina fàcil i econòmica, és un bon primer i que de segur la mainada ho trobarà molt apetitós i agradable. Podem acompanyar-ho amb un vi blanc sec i suau o amb un cava brut, pot ser un cava rosat.
A més del que m’ha proporcionat l’hort necessito oli, pebre, sal i formatge ratllat; renteu bé els carbassons, pelem les cebes i les patates, les tallem a rodelles fines; mentre escalivem els pebrots, els pelem, traiem les llavors i els tallem a bocins regulars.
En una plata de forn l’engreixem amb oli i anem posant capes de patates, ceba, pebrot i carbassó; repetim les capes amanint amb rajolins d’oli i salpebrem.
Fornegem la plata durant uns 40 o 50 minuts i 10 minuts abans d’acabar la cocció empolvorem amb formatge, connectem el grill per tal de gratinar-ho. La farigola, ben neta, ornamenta la plata.
Hem cuinat un plat suau, de cuina fàcil i econòmica, és un bon primer i que de segur la mainada ho trobarà molt apetitós i agradable. Podem acompanyar-ho amb un vi blanc sec i suau o amb un cava brut, pot ser un cava rosat.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok