L'alcalde t'escolta

'Apostem perquè siguin aquests mitjans els que ens permetin conèixer i resoldre els problemes de Valldoreix, sense necessitat d'haver de disposar d'una escolta de tres hores un dia per fer-ho'

El setembre de 2023 l'alcalde de Sant Cugat va fer aquesta proposta que consisteix a fer audiències personals un cop al mes a l'OAC. Des del primer moment em va semblar una decisió populista i poc efectiva perquè sona al que popularment diem "què hay de lo mio". I això malgrat que a la nostra ciutat existeixen molts altres fòrums per escoltar i conèixer els problemes de la ciutadania que, segurament, resulten més eficients i democràtics que s'engloben en el que en diem participació, paraula màgica que no pot faltar en cap programa electoral ni en cap discurs polític.

A Sant Cugat en tenim un feix de processos participatius: Consells de barri, que recullen les aportacions, iniciatives i queixes de tot un veïnat, i que, malauradament, no s'acaben gairebé mai de solucionar i es van repetint una vegada i una altra. El Consell de Cultura, el de Mobilitat, el de Joves, el de Gent Gran, l'Assemblea Ciutadana, les taules de Benestar animal, per a l'Emergència Climàtica i segur que me'n deixo algunes.

A Valldoreix, que no és un barri més de Sant Cugat, sinó una Entitat Municipal Descentralitzada, tenim també els nostres òrgans de participació a més d'un president i una Junta de Veïns, que estan a l'abast de tots els ciutadans, amb capacitat per escoltar i proposar de forma democràtica i consensuada les millors solucions per a tothom. Apostem perquè siguin aquests mitjans els que ens permetin conèixer i resoldre els problemes de Valldoreix, sense necessitat d'haver de disposar d'una escolta de tres hores un dia per fer-ho.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem