L'altruisme II

'Analitzeu el qui i per què abans d'escoltar i creure les galindaines que ens atabalaran sense descans d’aquí al dia “V”, el de les votacions'

El novembre del 2019 vaig escriure unes ocurrències sobre el que jo crec representa l’altruisme en la vida social i la importància que pot tenir el tenir cura de què aquesta manera de fer i veure l’acció d’un grup determinat de persones sigui reconegut per la resta en el món en què ens movem.

L’altruisme té molts enemics i cal, potser, especificar com es pot esborrar el valor d'una acció d’aquesta mena tot aprofitant la magnificència dels que fan i treballen sense més interès que el benestar dels altres.

Serè clar, l’enemic més letal de l’altruisme no pot ser altre que el màrqueting. Aquest invent que fa, desfà i controla les nostres necessitats
duent-les a la categoria de ficció dins un concepte maquiavèl·lic de lluita permanent per la felicitat que tots suportem.

Ara ja estem en la “fireta” de les eleccions municipals, o si ho voleu en la temporada d'escriure cartes als reis.

Uns reis que se’ns han aparegut tot de cop i que ben segur ocuparan les nostres vides a fi de continuar donant aliment a uns pocs tot dominant a una majoria.

Jo solament us puc indicar un camí, un mètode, per intentar protegir-nos d’aquesta posada en escena que no ens durà enlloc, com passa
indefectiblement cada quatre anys.

Analitzeu el qui i per què abans d'escoltar i creure les galindaines que ens atabalaran sense descans d’aquí al dia “V”, el de les votacions.

La vida pública en l’àmbit local no hauria de ser cap trampolí que beneficiï ningú.

Qui cobra per treballar pels altres no pot ser que sigui lliure per prendre segons quines decisions, doncs el que el pot prioritzar és l’interès o la por a perdre el que ha aconseguit en l'àmbit personal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem