Anar contents a l’escola

Ja comença el col·legi: preparar la motxilla, comprar la bata, anar a dormir d'hora, agafar el ritme...

Una altra època i un altre any escolar. Que bé que s'enfosqueixi abans: això ajuda que els nostres fills acceptin anar a dormir una mica més d'hora.

L'important és que tots els nens, facin el que facin, se sentin contents, relaxats i còmodes, que han dormit bé, que estiguin ben alimentats i que vagin contents a l'escola. Això sembla una cosa lògica, perquè és de sentit comú que un nen trist, amb ansietat o amb molta preocupació difícilment podrà concentrar-se a classe.

Com que només podem emmagatzemar una quantitat limitada d'informació alhora, al cervell existeix un sistema de xarxes de connexions cerebrals que funcionen com un filtre per decidir quina informació passa i quina no. En un estudi científic es va demostrar que si els nens se senten aclaparats o estressats per alguna cosa, per mínima que sigui, es pot bloquejar la informació i així no arribar a les àrees del cervell que són importants per a l'aprenentatge i la memòria. En altres paraules: quan hi ha estrès s'activen aquests filtres per frenar el flux d'informació a altres àrees. Quan no hi ha estrès la informació pot traspassar el filtre, arribant a les àrees d'aprenentatge en el cervell.

És important que els nostres fills dormin bé i estiguin ben alimentats per poder sentir-se còmodes a l'escola: però també és important preguntar i informar els professors sobre l'estat d'ànim del nen. Els nens han de portar roba còmoda: hi ha molts nens que són sensibles a certs teixits o a les etiquetes de la roba. Per a aquests nens escollir roba de teixits suaus i sense etiquetes pot baixar la sensació de molèsties i causar menys estrès.

Aquest any escolar comença un nou centre de teràpies: un centre que aglutina diferents disciplines com ara psicologia, musicoteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional, fisioteràpia i nutrició... per ajudar els clients de forma holística.

Incorporarem eines noves en un entorn molt atractiu, amb l'objectiu d'ajudar i donar una empenta a nens i famílies que ho necessiten. Per a nosaltres és important que els que ens visiten puguin gaudir, mentre practiquen i aprenen. Cada setmana TOT Teràpia estarà en aquesta columna per compartir amb vosaltres els nostres coneixements, les nostres vivències i per acompanyar-vos en el viatge que és ser pares. Esperem que us agradi!

TOT Teràpia us desitja a tots un feliç any escolar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem